Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Vår historie - våre spor

Visjonen vår er å skape verdens beste næringsmiddelverdikjede. For å få til dette er vi opptatt av å jobbe ansvarlig, og sette spor gjennom arbeidet vårt med dyrevelferd, kvalitet, bærekraft og miljø.

2023

Sommeren 2023 åpnet vi nytt slaktekyllingrugeri på Støren, i Midtre Gauldal kommune. Rugeriet er på 4300 m2, og ligger på tomta til det gamle slakteri og foredlingsanlegget.

Med klekketeknologien HatchCare setter rugeriet ny standard for dyrevelferd. En løsning som er ny i Norge, hvor kyllingene får fôr og vann umiddelbart og i samme kasse som de klekkes.

 

Utmerkelser

Vinner av KLFs hederspris Kjøttøksa

Vinner av Næringslivets klimapris

Finalist til Sustainable Food Awards

Årets kvalitetsbedrift 2022 i REMA 1000

Solvinge er Norges mest bærekraftige kylling

Thamsprisen

2022

I 2022 ble vi den første kyllingprodusenten i stor skala i verden til å legge om hele produksjonen til dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC). Fra nyttår fusjonerte vi Hugaas rugeri inn i Norsk Kylling, og vi la ned grunnsteinen for nytt rugeri på den gamle slakteri og foredlingsanlegg-tomta på Støren.

For vårt arbeid med dyrevelferd og bærekraft, får vi den internasjonale utmerkelsen Special Regognition Award fra Compassion in World Farming (CiWF).

Vi oppnår karakter A i den globale standarden for matsikkerhet, BRCGS.

 

Utmerkelser

Vinner av Special Recognition Award

Toppscore BBFAW

Karakter A i BRCGS

2021

Høsten 2021 åpner vi vårt klimanøytrale slakteri og videreforedlingsanlegg på Orkanger. Anlegget har verdensledende løsninger for dyrevelferd, effektivitet og miljø.

2021 er året da vi oppnår bedre lønnsomhet med kyllingtypen Hubbard enn vi hadde med Ross - 2,5 år etter lansering, og godt før estimert tidspunkt for når denne milepælen skulle bli nådd.

 

Utmerkelser

Vinner av Fornybarprisen

Toppscore BBFAW

2020

Sammen med REMA 1000, signerer vi i 2020 dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC). Vi målsetter å bli verdens første kyllingprodusent i stor skala med ECC-sertifisering for hele produksjonen.

Vi får internasjonal oppmerksomhet for arbeidet vårt med dyrevelferd. Dyrevernorganisasjonen Compassion in World Farming (CiWF) tildeler oss prisen Good Chicken Award.

 

Utmerkelser

Vinner av Good Chicken Award

Finalist Næringslivets klimapris

Toppscore BBFAW

2019

2019 ble det store lære- og forbedringsåret for oss. Vi brukte tiden på å bli kjent med produksjonen av Hubbard i alle ledd. Overgangen til ny kyllingtype medførte at Hugaas rugeri nå hadde eget importrugeri for foreldredyr.

I juni markerte vi oppstart av bygging av nytt slakteri og foredlingsanlegg på Orkanger.

 

Utmerkelser

Årets leverandør 2018 i REMA 1000

2018

I 2018 tok vi steget for fullt over til ny kyllingtype. Hubbard ble lansert i februar. I løpet av november hadde vi faset ut alle Ross-kyllinger i hele verdikjeden. Uten at prisene gikk opp for forbrukeren eller ned for bonden.

 

Utmerkelser

Ansvarsprisen 2017 i REMA 1000

2017

I kjølvannet av nye visjoner og mål, begynner vi jobben med å lete etter en kylling som har bedre helse og er mer bærekraftig. I 2017 tok vi det første steget. Vi ble kjent med Hubbard-kyllingen.

Resultatene fra de første testene var så gode at vi bestemte oss for å gå over til Hubbard i 100 prosent av produksjonen. Vi hadde funnet en saktevoksende, robust og aktiv kylling som passet bedre med vår visjon om å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede. Samtidig etablerte vi et foreldredyrrugeri på Berkåk.

2017 var også året da styret og eier tok beslutningen om å bygge en splitter nytt slakteri og videreforedlingsanlegg på Orkanger – fremst i verden i sitt slag. Prosjekt Føniks var født.

 

Utmerkelser

Årets leverandør 2016 i REMA 1000

Vinner av Årets snuoperasjon Miljøfyrtårn

2016

Sammen med REMA 1000 lanserer vi ny visjon i 2016. Vi skal bygge verdens beste næringsmiddelverdikjede. Den ambisiøse visjonen følges opp med konkrete og strategiske prosjekter innenfor dyrevelferd, industrisatsing og på markedssiden.

2015

2015 blir året der vi tar kontroll over hele verdikjeden. For å snu de negative resultatene kjøper vi opp Hugaas Rugeri. Norsk Kylling-familien blir enda større. I historieboka står også 2015 som året da vi greide å snu en negativ utvikling til positive resultat.

Men vi stopper ikke der. Vi vil videre og vi vil mer.

2012

Så viktig blir den lille fabrikken på Støren, som etter drøye 20 års drift har vokst seg ganske stor, at REMA 1000 bestemmer seg for å kjøpe opp Norsk Kylling AS i 2012. I årene som følger opplever fabrikken både driftsutfordringer og pengetap. Det er rett og slett for mye kylling som kommer inn og for lite som selges ut. Fryselageret vokser.

2011

REMA 1000 ser stort potensial i Norsk Kylling og kjøper hele 84% av bedriften fra Cardinal Foods.

1994

Kyllingfabrikken på Støren ekspanderte, og dette førte også til at en annen trøndersk gründerbedrift kom inn på kundesiden: båndet mellom REMA 1000 og Norsk Kylling knyttes.

1991

Historien vår starter i 1991 da Norsk Kylling ble etablert av en gründer på Støren i Trøndelag. Stedet, som fra før av forbindes med wienerbrød og Bør Børson, blir etter hvert til selve «kyllingbygda» i Midt-Norge.